Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van een elastische tape die de spieren, pezen, gewrichten in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Bij Fysio Hillegom maken we veelal veelal gebruik van medical taping bij de behandeling van spier- en gewrichtsblessures, klachten door overbelasting en lage rugklachten.

Onze fysiotherapeuten informeren u graag over de mogelijkheden!

Het effect van Medical taping

De liftende werking van de CureTape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. Doordat de druk op de pijnreceptoren afneemt, vermindert de pijn onmiddellijk. Bewegen wordt zo weer een stuk makkelijker. Behandeling met behulp van Medical Taping kan:

   Slappe spieren op spanning brengen
   Gespannen spieren rust geven
   Spieren en gewrichten beschermen
   Ontstekingen reduceren
   Lichaamshouding corrigeren
   Lymfeoedeem verminderen

CureTape

De gebruikte CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de benodigde CureTape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Medical taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang. Medical Taping ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Bel me terugContact gegevens

0252-525000
De Kwekerij 1
2182 AG Hillegom

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

08:00 - 19:00
08:00 - 19:00
09:00 - 19:00
08:00 - 19:00
08:30 - 16:00

Beoordeling

Fysio Hillegom scoort gemiddeld 4.8 sterren uit 8 beoordelingen